Skrivsommar!/2023

Eurovision!

Eurovision är igång på Skrivsommar! Varje bidrag består av två personer som själva skrivit låttext till melodin av Idas sommarvisa. Varje grupp hade olika synpunkter på hur låten skulle gå, från en allvarlig allergisk reaktion till en vaportrap om patriarker som dödar barn (känn dig inte dum om du inte vet vad vaportrap är, vi har en musikexpert). Här har vi texten till Ukrainas bidrag:

 
 

Förutom denna spännande tävling har fortsätt att skriva poesi, bland annat gjort färdigt en dikt som handlar om livets lopp, från födelse till den oundkomliga döden. Vi har även gjort flera elvingar (dikt skriven med 11 ord, 4 rader) som ska börja med ett verb, och sedan en elving som börjar med ett adjektiv.

Vi fick skriva om ett ljust minne idag. Enligt Per Nilsson är det lättare att få fram det mörka och det hemska inom våra liv, stämmer det? Varsågod, nu fick du något att fundera på! 

För att avsluta detta blogginlägg vill vi på Skrivsommar rekommendera några böcker som vi har läst, och en av de ska vara världens bästa bok (Spoiler: det är 100% "Adjö Herr Muffin").